Boek
Nederlands

Lucy aan zee : roman

Elizabeth Strout (auteur), Madelon Janse (vertaler)
+1
Lucy aan zee : roman
×
Lucy aan zee : roman Lucy aan zee : roman
In de reeks:
Genre:
Als de wereld in 2020 in lockdown gaat, wordt schrijfster Lucy Barton door haar ex-man op sleeptouw genomen naar een klein stadje in Maine. In de daaropvolgende maanden zijn ze op elkaar aangewezen in een huisje aan zee, terwijl de wereld ten onder lijkt te gaan.
Titel
Lucy aan zee : roman
Auteur
Elizabeth Strout
Vertaler
Madelon Janse
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lucy by the sea
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2022
247 p.
ISBN
9789025473693 (paperback)

Besprekingen

Vriendschap met een Trump-fan

Elizabeth Strout voegt een vierde deel toe aan haar succesvolle romanreeks over de fictieve auteur Lucy Barton - opnieuw vol relatieperikelen, maar ook met covid-19 en andere actualiteiten.

In Lucy aan zee - alweer het vierde boek van Elizabeth Strout dat de wederwaardigheden volgt van de succesvolle New Yorkse auteur Lucy Barton - sluipt de actualiteit het verhaal onmiddellijk binnen. Niet zo vreemd voor een roman die begint in het voorjaar van 2020.

William, van wie Lucy twintig jaar geleden scheidde, vader van haar twee ruimschoots volwassen dochters én parasitoloog, heeft meteen door dat covid-19 een ernstige zaak is. Toevallig wonen de exen allebei net weer alleen. Zij omdat haar tweede man een jaar eerder is overleden, hij omdat zijn derde vrouw hem onlangs heeft verlaten.

William vraagt of Lucy meegaat naar een huis aan de kust van Maine, waar ze naar zijn idee veiliger zijn dan in New York. Ze wandelen veel, zien bijna niemand, kijken elke avond naar de doden op het nieuws, doen heel voorzichtig boodschappen, proberen te lezen en te werken.

Mooi beschrijft Strout het 'onderwatergevoel' waaronder Lucy lijdt. Alsof de ramp die zich in…Lees verder

Een lichtvoetige psychologische roman over het populaire personage Lucy Barton van de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Strout. Wanneer de wereld begin 2020 in lockdown gaat, wordt Lucy Barton losgerukt uit haar ordelijke schrijversleventje in Manhattan. Haar ex-man William, met wie ze nog vaak contact heeft, neemt haar op sleeptouw naar een klein stadje in Maine. De daaropvolgende maanden zijn Lucy en William ondanks het ingewikkelde verleden dat ze delen op elkaar aangewezen, in een huisje aan de kolkende, grauwe zee, terwijl de wereld ten onder lijkt te gaan.‘Lucy aan zee’ is in een vriendelijke, luchtige stijl geschreven, met oog voor detail en oprechte menselijke karaktertekeningen. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Elizabeth Strout (Portland, 1956) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver. Haar werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, waaronder de Pulitzerprijs voor Fictie.