Boek
Nederlands

Opvrolijkvogeltje

Edward van de Vendel (auteur), Ingrid Schubert (illustrator), Dieter Schubert (illustrator)
Opvrolijkvogeltje heeft een drukke dag. De wombats hebben ruzie, de koala's vervelen zich en koning Kangoeroe voelt zich somber. Maar wie vrolijkt Opvrolijkvogeltje op na zo'n drukke werkdag? Prentenboek met frisse kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Blij zijn
Titel
Opvrolijkvogeltje
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789047707073 (hardback)

Besprekingen

Opvrolijkvogeltje heeft een drukke dag. Drie wombats zijn boos op elkaar, de koala's vervelen zich te pletter, koning Kangoeroe voelt zich somber van het regeren en opa en oma Emoe zijn levensmoe. Opvrolijkvogeltje zorgt dat de dieren weer blij worden. Maar naarmate de dag vordert, verliest Opvrolijkvogeltje steeds meer veertjes en verbleken haar prachtige kleuren. Wie vrolijkt háár weer op na zo'n drukke dag? Een ontzettend leuk en origineel verhaal over het doorbreken van negatieve gevoelens. Het eind is verrassend en ontroerend. Het prentenboek is geïllustreerd met frisse, heldere tekeningen. Ze beslaan twee pagina's en zijn een feest voor het oog: fantastisch leuke dieren met sprekende gezichtuitdrukkingen, subtiele beeldgrapjes en een prachtig kleurgebruik. Het werk van zowel schrijver Edward van de Vendel als van illustratoren Ingrid en Dieter Schubert is veelvuldig bekroond. Dit prentenboek getuigt nogmaals van hun vakmanschap en zal zeker niet onopgemerkt blijven. Met een post…Lees verder

Opvrolijkvogeltje

Moeder vogel vertelt aan haar kind over een dag in het leven van een Opvrolijkvogeltje. Die komt aangevlogen overal waar dieren problemen of ruzie hebben of lusteloos zijn. Vier keer in evenveel scènes, te beginnen bij de ochtend, moet zij tussenkomen. Met haar vrolijke kleuren brengt zij overal harmonie en geluk: eerst bij de wombats, dan bij de koala's, dan bij de vermoeide kangoeroekoning en tenslotte bij de oude oma en opa Emoe. Overal strooit zij haar vrolijke kleuren in het rond. 's Avonds vliegt zij kaalgeplukt en uitgeput naar haar nest. Het vogeltje vraagt ongerust aan zijn moeder: ''Kan ze morgen nog wel dieren helpen. Ja, want op de tak van de boom, vlak bij het nest zitten haar kleine opvrolijkvogeltjes te wachten en die geven hun moeder haar kleuren terug. Een lief, positief, rustgevend en kleurrijk boek, ideaal als verhaaltje voor het slapengaan. Ik heb de indruk dat er eerst de tekeningen waren en dan de tekst. Een echt opbeurboek.


Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties