Boek
Nederlands

Een fiets voor Mees

Dirk Nielandt (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
+1
Een fiets voor Mees
×
Een fiets voor Mees Een fiets voor Mees
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mees is druk in de klas. Hij maakt de juf dol. Dan koopt pap een fiets. Mees gaat heel snel. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Fietsen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Een fiets voor Mees
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789048718481 (hardback)

Besprekingen

Mees is altijd erg druk in de klas. De juf wordt er helemaal dol van. Ze praat met de moeder van Mees, maar Mees kan er niks aan doen. Dan heeft zijn vader een idee. Hij koopt een stoere fiets voor Mees, waar hij heel veel energie op kwijt kan. Mees, met helm, racet er meteen op weg. Hij doet het zo goed, dat hij mag meedoen met een wedstrijdploeg. Tijdens de wedstrijd gaat het een en ander mis, maar Mees is evengoed blij. En de juf ook, want Mees is ineens veel rustiger! Eerste leesboekje uit de serie ‘Maan roos vis’, waarin gelijktijdig vijf andere deeltjes* op hetzelfde leesniveau verschenen. De tekst bestaat uit eenlettergrepige, klankzuivere woorden zonder hoofdletters, wel met enkele leestekens, AVI-Start. De korte zinnen, maximaal zeven woorden, zijn gedrukt in een duidelijke schreefloze letter. Het geheel is geïllustreerd met grote kleurrijke tekeningen in een leuke stijl. Rustige bladspiegel. Verzorgde uitgave. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia