Boek
Nederlands

Libelle wandelgids voor de hele familie : 20 kindvriendelijke wandelingen in Vlaanderen en in de Ardennen

Dirk De Moor (auteur), Johan Van Praet (auteur), Julien Van Remoortere (auteur)

Libelle wandelgids voor de hele familie : 20 kindvriendelijke wandelingen in Vlaanderen en in de Ardennen

In de reeks:
De auteurs nemen u in 20 kindvriendelijke wandelingen, afgestemd op het ritme van de hele familie, mee naar de mooiste plekjes in Vlaanderen en in de Ardennen.Met gedetailleerde kleurenkaartjes, meer dan 100 kleurenfoto's en veel informatie over de plaatselijke fauna en flora.Deze wandelgids mag zeker niet ontbreken tijdens die gezellige familieweekends.
Titel
Libelle wandelgids voor de hele familie : 20 kindvriendelijke wandelingen in Vlaanderen en in de Ardennen
Auteur
Dirk De Moor Johan Van Praet Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
221 p. : ill.
ISBN
9789020983869

Besprekingen

Voor de samenstelling van de Libelle wandelgids werd een beroep gedaan op deskundige wandelaars als Julien Van Remoortere, toerisme-auteur Dirk De Moor en Johan Van Praet, die gespecialiseerd is in wandel- en fietstochten met en voor kinderen. Er worden twintig wandelingen voor groot en klein voorgesteld in Vlaanderen en Wallonië. De basiswandelingen hebben een lengte van ongeveer zes kilometer die men al dan niet kan inkorten of verlengen. Op een overzichtskaart zijn alle wandelingen gelokaliseerd. Vooraan is een lijst van alle wandelingen met aanduiding van kilometeraantal, startplaats, hoe men er kan raken en met het thema ervan. Bij elke wandeling is een inleiding met praktische gegevens over de staat van de weg, wat er te zien is en andere zaken waarmee men kan rekening houden voor de keuze van gepast schoeisel, kledij enz. Elke wandeling is uitgetekend op een detailkaart, de bezienswaardigheden zijn genummerd en makkelijk terug te vinden. Ook interessant is de informatie …Lees verder
Gids met beschrijvingen van twintig wandeltochten in Vlaanderen en in de Ardennen. De wandelroutes zijn geschikt om erop uit te gaan met de hele familie, met zowel kleine als iets grotere kinderen, aldus de inleiding. Vooraf enkele algemene tips zoals over de wandeluitrusting en hoe lang kinderen kunnen stappen, en een overzichtskaart. Vervolgens beschrijvingen van de twintig wandelingen. Prettig is dat per wandeling verschillende trajecten worden gegeven, zodat de wandelaar kan kiezen uit een kortere dan wel een langere route. De kortst beschreven wandeling is 2 km, de langste 11,5 km. Bij elke wandeling een kaart, routebeschrijving, achtergrondinformatie, tips wat er voor kinderen in de omgeving leuk is, hoe kom je er, parkeren etc. Geïllustreerd met kleurenfoto’s. Een leuke en aantrekkelijke gids voor ouders en kinderen.

Suggesties