Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een 30-jarige Britse vrouw komt als nanny naar New York om voor een 8-jarige tweeling te gaan zorgen en verandert een strikt huishouden in een vrolijke boel, wat niet iedereen kan waarderen.
Onderwerp
Familie
Titel
Rosie zegt ja
Auteur
Dawn French
Vertaler
Elvira Veenings
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
According to yes
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2016
303 p.
ISBN
9789044350517 (paperback) 9789044354331 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De Britse comédienne (1957) heeft al eerder geschreven over hedendaags 'family life' en zal ook met dit boek haar fans niet teleurstellen. De dertigjarige Rosie Kitto vertrekt na een droeve gebeurtenis in Cornwall naar New York om als nanny te gaan zorgen voor een achtjarige tweeling. De jongens wonen tijdelijk bij hun grootouders Thomas en Glen Wilder-Bingham, omdat de vader van de tweeling, Kemble, in scheiding ligt met hun Franse moeder. Ook hun achttienjarige broer woont in dit enorme, chique appartement, evenals een Poolse bediende. Glen is streng, netjes en formeel en Rosie komt als een wervelwind het leven van de familie binnen. Weldra houden ze allemaal van haar, behalve de grootmoeder. Rosie, die zowel geestelijk als lichamelijk zoveel te bieden heeft, raakt zwanger en wie de vader is weten we niet, wel dat het gezin daardoor hechter wordt. Alle gebeurtenissen worden neergezet in een vlotte gedetailleerde verteltrant, vol humor maar met een serieuze ondertoon. De personages z…Lees verder

Over Dawn French

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frank Blackwell

Dawn Roma French (Holyhead, Wales, 11 oktober 1957) is een Britse comédienne, actrice en schrijfster. Ze is het meest bekend als helft van het komische duo French and Saunders.

Carrière

Dawn French is in 1957 geboren in Holyhead in Wales en kreeg voor het eerst bekendheid als lid van The Comic Strip. Daarvoor had ze al opgetreden met Jennifer Saunders, die ze op de Central School of Speech and Drama in Londen had ontmoet. Zij sloten zich beiden aan bij het collectief dat zou uitgroeien tot de meest toonaangevende cabaretiers van hun generatie.

Vanaf 1982 verscheen Dawn French met The Comic Strip op televisie in de serie The Comic Strip Presents… Ze maakten persiflages op bekende film- en televisiegenres wat ‘alternative comedy’ werd genoemd. De serie was succesvol en won een Gouden Roos op het festival van Montreux. De deelname van zowel French als Saunders was een belangrijke factor …Lees verder op Wikipedia