Titel
De aanslag
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hit
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2013
340 p.
ISBN
9789400501157 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Will Robie is een huurmoordenaar; hij werkt voor de Amerikaanse overheid. Goed getraind, nooit twijfelend schakelt hij vijanden uit, monsters die onschuldige slachtoffers op hun naam hebben staan. Ook Jessica Reel is huurmoordenaar, net zo ervaren, professioneel en koelbloedig als Robie. Nadat bij een missie van Reel haar baas is doodgeschoten in plaats van het doelwit, krijgt Robie opdracht zijn collega Reel uit te schakelen. Maar Robie ontdekt al snel dat Reel weleens een gegronde reden kan hebben gehad voor haar handelen. Spannende, snelle actiethriller, het tweede deel in de Will Robie-serie. Het eerste deel, ‘Onschuldig’* (2012), kreeg vier sterren op Crimezone.nl. De Amerikaanse bestseller thrillerauteur (1960) schrijft zowel series als standalone boeken. www.davidbaldacci.com en www.baldacci.nl. Kleine druk.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci als 1 van de producers. Wish…Lees verder op Wikipedia