Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Stinkhond aan het strand

Colas Gutman (auteur), Marc Boutavant (illustrator), Sylvia Vanden Heede (vertaler)
+1
Stinkhond aan het strand
×
Stinkhond aan het strand Stinkhond aan het strand
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Stinkhond en zijn vriend Plattekat mogen mee naar het zomerkamp voor verlaten dieren. Stinkhond hoopt dat hij op het strand het ideale kind zal vinden om mee te spelen. Met veel grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Stinkhond aan het strand
Auteur
Colas Gutman
Illustrator
Marc Boutavant
Vertaler
Sylvia Vanden Heede
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Chien Pourri à la plage
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
62 p. : ill.
ISBN
9789401468138 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De zwerfdieren Stinkhond en Plattekat wonen in een vuilnisbak. In de snikhete zomer dromen ze van een frisse duik in zee en tot hun geluk mogen ze mee naar het zomerkamp voor verlaten dieren. Op het strand gaan alle dieren op zoek naar een kind om mee te spelen. Zal Stinkhond een kind vinden? Humoristisch, wensvervullend verhaal waarin dieren en mensen elkaar kunnen verstaan. Stinkhond is dom en ziet alles met een positieve blik waardoor veel negatiefs (beledigingen, pesterijen) hem ontgaan. Deze instelling pakt echter goed voor hem uit. Kinderen zullen veel plezier beleven aan deze hond die veel minder begrijpt dan zij, maar die wel de trouwste en liefste hond van de wereld is. Zeer rijk, full colour geïllustreerd verhaal in warme kleuren met vaak paginagrote platen. Derde, zelfstandig te lezen avontuur over Stinkhond en Plattekat, vertaald uit het Frans. De tekst is gezet met grote letters en een ruime bladspiegel. Op de schutbladen staan alle dieren die in het verhaal voorkomen. Ee…Lees verder

Stinkhond aan het strand

Dit is deel 3 van een voorlopig vierdelige reeks over Stinkhond en Plattekat. De dieren mogen mee op reis naar de Côte d’Azur. Hier gaan de dieren op zoek naar een lief baasje.



In het verhaal ligt de nadruk voornamelijk op Stinkhond. Hij is een vrij tragisch personage omdat hij heel dom is en enkel het goede ziet in de wereld. In het verhaal komt hij voornamelijk in aanraking met dieren en mensen die erg gemeen zijn. Door zijn naïeve instelling ervaart Stinhond dit niet als kwetsend. Maar als lezer snap je wel wat er achter de woorden en daden zitten, en blijf je toch regelmatig met een gevoel van onrechtvaardigheid achter. Hierdoor is het boek ook minder grappig dan je zou verwachten. Er wordt ook veel gespeeld met taal in het verhaal. Dit maakt het wel wat luchtiger.



Op bijna elke dubbele pagina kan je één of twee illustraties terugvinden. Deze leuken het boek op en verduidelijken de tekst ook, aangezien de boekjes bedoeld zijn voor beginnende …Lees verder