Het boemerangprincipe : misdaadroman

Christian De Coninck (auteur), Jan Maris (verteller)
+1
Het boemerangprincipe : misdaadroman
×
Het boemerangprincipe : misdaadroman Het boemerangprincipe : misdaadroman

Het boemerangprincipe : misdaadroman

In de reeks:
Stijn Goris is schijnbaar toevallig getuige van een overval op een Brusselse juwelierszaak, waarbij hij ernstig gewond raakt. Goris is commissaris bij de recherche in Brussel en stelt nadien vast dat die overval eigenlijk een voorwendsel was om een aanslag te plegen op hem. Als daarna gangsters ook proberen zijn vrouw te ontvoeren, weet Goris wie hem naar het leven staat en waarom. De auteur is ze
Titel
Het boemerangprincipe : misdaadroman
Auteur
Christian De Coninck
Verteller
Jan Maris  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
9:02:17
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Stijn Goris is schijnbaar toevallig getuige van een overval op een Brusselse juwelierszaak, waarbij hij ernstig gewond raakt. Goris is commissaris bij de recherche in Brussel en stelt nadien vast dat die overval eigenlijk een voorwendsel was om een aanslag te plegen op hem. Als daarna gangsters ook proberen zijn vrouw te ontvoeren, weet Goris wie hem naar het leven staat en waarom. De auteur is zelf commissaris en woordvoerder bij de Brusselse politie en schrijft als het ware vanuit het 'milieu'. Dit boek is zijn derde politieroman en voert opnieuw een aantal levensechte personages op in een plot die een merkwaardig verloop kent en een verrassende ontknoping. Er zit duidelijk 'métier' achter. Paperback met normale druk.

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia

Suggesties