Op een bouwwerf wordt het naakte lijk van een kind van tien gevonden, een zigeunerjongen die door slagen vermoord is. Op zijn vingertoppen vindt men bizarre snijwonden. Commissaris Stijn Goris en inspecteur Stef Pauwels starten een onderzoek.
Titel
De Gideonsbende
Auteur
Christian De Coninck
Verteller
Bart Ponsaerts  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
7:18
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Stem: Man

Andere formaten:

Besprekingen

Nieuw deel in de serie politieromans rondom commissaris Stijn Goris en zijn assistent inspecteur Stef Pauwels. Kort voordat op een bouwwerf in Brussel een koker met beton zal worden volgestort, wordt daarin het naakte lichaam van een kind gevonden. Met enige moeite wordt de jongen geïdentificeerd: Kristian behoorde tot het Romavolk en was afkomstig uit Roemenië. Hij moest voor zijn ouders uit stelen gaan met twee kompanen. Maar waar zijn die andere twee gebleven? Ondertussen doorkruist een groep jongemannen Brussel om dieven, daklozen en homoseksuelen in elkaar te slaan. Stijn Goris wordt er persoonlijk bij betrokken, wanneer twee van de slachtoffers goede bekenden van hem zijn. Het vermoeden ontstaat dat Kristian ook een van hun slachtoffers was. De auteur is zelf commissaris en woordvoerder bij de Brusselse politie; hij weet dus waarover hij schrijft. Zijn schrijfstijl is sober, de karaktertekening van de personages kan beter. De huiselijke situatie van de hoofdpersonen speelt maar …Lees verder

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia

Suggesties