Boek
Nederlands

Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken

Chris Ryan (auteur), Ralph van der Aa (vertaler)
+1
Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken
×
Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken

Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken

In de reeks:
Genre:
Titel
Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken
Auteur
Chris Ryan 1961-
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bad soldier
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
415 p.
ISBN
9789022582237 (paperback)

Besprekingen

In deze vierde Danny Black thriller wordt zijn team van de Britse SAS naar de Middellandse Zee gestuurd om van een boot met migranten twee verdachte leden van IS te halen. Nadat ze dit gedaan hebben, brengt een van de teamleden de boot met honderden mensen tot zinken. De twee terroristen worden gemarteld en onthullen dat er een aanslag gepleegd gaat worden op Westminster Abbey bij een drukke kerstdienst. Danny Black en zijn team krijgen de opdracht het brein achter deze plannen, die zich midden in IS gebied bevindt, uit te schakelen. Het boek haakt in op de actualiteit en stelt de lezer voor de vraag wat toelaatbaar is om een aanslag met honderden slachtoffers te voorkomen en hoever een individu kan gaan om zijn familie te beschermen. Het is een sterk verhaal, de slechtheid en wreedheid van het IS-brein wordt breed uitgemeten, maar die slechtheid zit ook in Blacks teamgenoot. IS schept de gelegenheid de fantasie alle kanten op te laten opgaan, ook de allerslechtste.

Over Chris Ryan

CC BY 3.0 - Foto van/door Anything Goes With James English

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia

Suggesties