Boek
Nederlands

De ongewenste doden

Chris Lloyd (auteur), Tasio Ferrand (vertaler)
Als in 1940 in Parijs vier vluchtelingen dood worden gevonden, wil een rechercheur koste wat het kost gerechtigheid voor deze moorden.
Titel
De ongewenste doden
Auteur
Chris Lloyd
Vertaler
Tasio Ferrand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The unwanted dead
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2022
445 p.
ISBN
9789022596562 (paperback)

Besprekingen

Een historische thriller die zich afspeelt in bezet Parijs tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog. Rechercheur Eddie Giral onderzoekt de moord op vier vluchtelingen. Hij moet een weg zien te vinden tussen de bezetters en het verzet, de waarheid en de leugens en tussen de man die hij is en de man die hij was. In prettige stijl geschreven, voor een brede tot literaire thrillerlezersgroep. Chris Lloyd studeerde Spaans en Frans, waarna hij een aantal jaren als docent en vertaler werkte. Het eerste deel uit zijn serie over detective Eddie Giral, 'De ongewenste doden', kreeg de Historical Writers’ Association Gold Crown for Best Historical Novel of the Year en haalde de shortlist van de Crime Writers’ Association voor Historical Crime Novel of the Year.

Over Chris Lloyd

Chris Lloyd is een golfer uit Engeland.

Amateur

2008

In 2008 werd de eerste editie van de Ernie Els Junior Invitational gespeeld door spelers onder de 16 jaar. Chris won met 78-73-71-72. In 2008 speelde Chris ook in de Junior Ryder Cup, waar de Amerikanen met 22-2 wonnen. De Amerikanen hadden echter spelers tot 18 jaar in hun team, de Europeanen slechts tot 16 jaar, waaronder Matteo Manassero.

2009

Als 17-jarige speler brak hij in 2009 drie baanrecords: op Filton, tijdens het County Kampioenschap, op Broadstone en op Nizels, waar hij de Junior Masters won. Ook speelde hij in het Wereld Landen Team Kampioenschap Junioren in Japan, waar zijn team op de derde plaats eindigde.

2010

Als amateur heeft hij aan een Europro Tour-toernooi in Five Lakes, Essex meegedaan waar hij op de 9de plaats eindigde.
In september speelde h…Lees verder op Wikipedia