Wanneer een vrouw verhuist naar het platteland, heeft ze geen idee dat haar buren, een hartelijk en kinderrijk gezin, haar leven ingrijpend zullen veranderen.
Titel
Troost en geluk
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Margreet Van Muijlwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The solace of sin
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
272 p.
ISBN
9789022559574 (hardback)

Besprekingen

Constance Stapleton neemt letterlijk en figuurlijk afstand van haar man als ze een sfeervol maar primitief en afgelegen huis koopt op een heuvel. Ze sluit vriendschap met de familie O’Connor die wat lager op die heuvel woont. Via haar zoon komt ze achter schokkende waarheden over haar man, reden voor haar om een beslissing te nemen over haar huwelijk. Die beslissing heeft grote gevolgen. Een verhaal over een sterke vrouw wier leven verandert door een nieuwe leefomgeving, door nieuwe vrienden en door het zelfstandig durven nemen van beslissingen. Een boek voor lezers die houden van romantiek en bijzondere familierelaties naast mooie beschrijvingen van het ruige landschap. De Britse bestsellerschrijfster (1906-1998) schreef dit familieverhaal vlak voor haar dood; de roman werd nog niet eerder in de Nederlandse taal uitgegeven. Gebonden uitgave, foto-omslag. Normale druk.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia