Het spel van de raven

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
Om in de woestijn zijn leven en ook zijn geliefde te redden, moet Omar een deal sluiten met een geheimzinnige vreemdeling. Vervolg op 'De vlucht van de slaaf'.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
Het spel van de raven
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Ränke des Raben
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
335 p. : ill.
ISBN
9789024533206 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dit is het tweede boek in de ‘Ravenstorm trilogie’, geschreven door de Duitse fantasy schrijver Bernhard Hennen, die ook bekend is van zijn ‘De elfen’ serie.
Wanneer Omar wakker wordt in de woestijn, alleen en vastgeketend, is hij ervan overtuigd dat zijn einde nabij is. Hulp komt in de vorm van Gwenselah, die hem de keuze biedt tussen zijn leerling worden of sterven in de woestijn. Omar is achterdochtig maar gaat noodgedwongen in op zijn aanbod. Het is de enige manier om zijn geliefde, Melikae, en haar slavin, Neraida, te redden. Gwenselah is echter niet van plan om onmiddellijk een reddingsactie te starten. Hij wil Omar eerst trainen. In het daaropvolgende avontuur wordt Omars geloof in de god Rastullah op de proef gesteld. Hij begint zich vragen te stellen over zijn liefde voor Melikae en haar trouw aan hem. Ondertussen woedt er in de rest van het gebied nog steeds een godsdienstoorlog tussen de verschillende staten. De auteur kent de door hem gecreëerde wereld door en door. D…Lees verder
Door de huidige grote populariteit van Hennen is ook dit oudere werk van deze Duitse fantasy-schrijver in het Nederlands verschenen. De trilogie dateert uit de jaren negentig en komt uit een serie boeken gericht op rollenspelers. In essentie is het een hervertelling van een verhaal uit Duizend-en-een-nacht. Omar maakt een deal met een vreemdeling om te voorkomen dat hij in de woestijn sterft. Hij moet zijn geliefde Melikae uit de handen van een boosaardige tovenaar zien te redden. Dit is het rechtstreekse vervolg op 'De vlucht van de slaaf ' (2011)*. De stijl is helder en beeldend. De idyllische Arabische wereld is goed getroffen. Het plot is lineair en bevat weinig verrassingen. De liefhebbers van Hennens epische fantasy zullen wat moeite hebben met dit eenvoudige sprookje. Toch aangenaam leesvoer van een populaire auteur, waar ongetwijfeld veel belangstelling voor zal zijn. Twee landkaarten voorin, een verklarende woordenlijst achterin. Kleine druk.

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2010 - Elfenkoningin, (Elfenkönigin - 2009)

Roman<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties