Boek
Nederlands

Ik doe het toch

Bart Demyttenaere (auteur), Leo Timmers (illustrator)
Titel
Ik doe het toch / Bart Demyttenaere ; ill. Leo Timmers
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2002
29 p. : ill.
ISBN
90-443-0537-9

Besprekingen

Leesoefenboek over Daan, die steeds door vader naar bed wordt gestuurd omdat hij allerlei dingen doet die niet mogen. De achterliggende normen roepen vragen op: er niets aan kunnen doen en opzettelijk verkeerd gedrag worden hetzelfde bestraft, naar bedoelingen worden niet gevraagd en de ouders hebben kennelijk verschillende opvattingen. De tekst is gezet in ruime heldere druk met ruime marges, zonder hoofdlettergebruik en met twee tekstkolommen per pagina. Paginagrote en kleine geschilderde tekeningen, eenvoudig van vorm en mooi van kleur, staan naast en in de tekst en versterken de zeggingskracht van het verhaal. Opvallend zijn de ronde, bolle gezichtsvormen. Uitgave in vierkant formaat met rode harde kaft met gekleurde letters en tekening van Daan op de voorkant. Voorlezen vanaf 3 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Demyttenaere werd geboren in Congo maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, Frederiks geheim, dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in de tijdschriften Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Demyttenaere zijn meestal humoristisch, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise". Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. Een ster voor Am…Lees verder op Wikipedia

Suggesties