Boek
Nederlands

Hoe het komt dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft

Annemieke Pecht (auteur), Julie Van Zessen (illustrator), Mieke Driessen (illustrator)
+1
Hoe het komt dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft
×
Hoe het komt dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft Hoe het komt dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Zwerfhond Stinkie heeft geen schoenen en krijgt dus geen cadeaus van Sinterklaas. Hij vindt een schoen, die de pantoffel van Sinterklaas blijkt te zijn. Als beloning mag Stinkie bij Sint en de Pieten komen wonen, en zorgt hij ervoor dat de straathonden ook cadeautjes krijgen.
Onderwerp
Honden
Titel
Hoe het komt dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft
Auteur
Annemieke Pecht
Illustrator
Julie Van Zessen Mieke Driessen
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044815771 (hardback)

Besprekingen

Als Sinterklaas komt, mag iedereen zijn schoen zetten. Maar hoe moet dat als je een straathond bent en helemaal geen schoenen hebt? Dat is het wat geforceerde uitgangspunt van dit boek.
Terwijl de andere honden en katten zich tegoed doen aan het snoepgoed dat achtergebleven is in de haven waar de boot van de Sint aanmeerde, loopt Stinkie loopt vervuld van zelfbeklag terug naar de vuilnisemmer waar hij in woont: 'ik heb geen schoenen. Ik zal nooit iets krijgen van Sinterklaas'. Maar dan vindt hij de mooiste schoen die hij ooit gezien heeft. En jawel, de volgende dag zit er snoep in, en ook een briefje dat er nog een verrassing aankomt. Want de schoen die Stinkie gevonden heeft, blijkt niet zomaar een schoen te zijn, maar de verloren pantoffel van Sinterklaas zelf! De Sint wil Stinkie bedanken, en omdat hij al een dagje ouder wordt en soms wat vergeetachtig is, wil hij het hondje dat zijn pantoffels altijd voor hem kan vinden, wel houden. Zo krijgt Stinkie niet alleen wat lekkers,…Lees verder
Straathond Stinkie hoort dat Sinterklaas dit jaar aanmeert in zijn woonplaats. En dat iedereen zijn schoen mag zetten. Maar hoe moet Stinkie zijn schoen zetten? Honden hebben geen schoenen. Wanneer de Pakjespieten een schoen verliezen is Stinkie blij, want nu kan hij ook een schoen zetten. Deze schoen blijkt de pantoffel van Sinterklaas te zijn. Als dank voor het zorgen voor die pantoffel, mag Stinkie voortaan bij Sinterklaas en de Pieten blijven wonen. En Sint heeft nooit meer koude voeten. Modern sinterklaasverhaal dat zeker in een behoefte zal voorzien en kleuters zal aanspreken. Het is voorzien van wat naïeve kleurenillustraties in een gemengde techniek van o.a. waterverf en collage, in vrolijke kleuren tegen een nachtelijke achtergrond, die merendeels dubbele pagina's beslaan. Ze vullen het verhaal aan. De ca. drie- tot tienregelige tekst, gedrukt in een duidelijke schreefloze letter, laat zich goed voorlezen. Het einde is wensvervullend en weinig verrassend. Een bruikbaar boek d…Lees verder

Hoe het komt dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft

Een prentenboek dat het sinterklaasgebeuren op een originele manier bekijkt. Straathondje Stinkie hoort voor het eerst dat kinderen een schoen voor de Sint zetten. Dat wil hij ook! Maar mag een hondje wel een schoen klaar zetten? En vooral: heeft hij een schoen? Net wanneer hij de moed wil opgeven, vindt hij een schitterend mooie schoen. Hij steekt er een briefje bij met zijn pootafdruk en valt in slaap. Die nacht gaan de zwarte pieten op zoek naar de pantoffel die Sinterklaas heeft verloren. Ze vinden hem bij een slapend hondje. De volgende ochtend wordt hij opgehaald door Grote Piet en Kleine Piet met de auto. Hij mag op bezoek bij Sinterklaas! Omdat de pieten hem zo leuk vinden mag Stinkie voortaan bij Sinterklaas wonen. Hij krijgt tot taak op de pantoffels van de Sint te passen. Hoewel Stinkie het nu ongelooflijk naar zijn zin heeft, vergeet hij zijn vrienden van de straat niet. Zij krijgen meer snoep dan ze ooit gezien hebben.
Een eenvoudig te volgen sinterklaasverhaal dat …Lees verder