Boek
Nederlands

Herinner mij

Ann Brashares (auteur), Ineke de Groot (vertaler)
Daniel en Lucy (17) rei͏̈ncarneren telkens en ontmoeten elkaar door de eeuwen heen. Hij weet dat zij voor elkaar zijn voorbestemd, maar steeds als zij nader tot hem komt, worden ze door het noodlot uiteengedreven. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Reïncarnatie, Liefde
Titel
Herinner mij
Auteur
Ann Brashares
Vertaler
Ineke de Groot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My name is Memory
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
319 p.
ISBN
9789022555224 (paperback)

Besprekingen

In Gevonden! vertelt Ann Brashares het paranormale verhaal van Daniël en Lucy. In alternerende hoofdstukken lezen we hoe Lucy in het heden haar schooltijd en haar tienermeisjeszorgen beleeft en hoe Daniël zich al zijn vorige levens kan herinneren en steeds op zoek gaat naar zijn ware liefde Sophia, alias Lucy in de jaren 2000, dat alles in de vorm van flashbacks. Aangezien Daniël zielen kan herkennen, weet hij Lucy telkens te vinden in een nieuw leven, ook al is ze niet elke keer bereikbaar voor hem.
Het verhaal komt erg traag op gang. Brashares focust bijzonder lang op de wederzijdse aantrekkingskracht tussen de twee protagonisten, maar wanneer het uiteindelijk tot een gesprek komt, blijft het ook bij dat ene gesprek. Daniël schrikt Lucy immers af door zijn sterke verlangen naar haar en zijn openheid over hun gedeelde verledens. Het zal vijf jaar duren vooraleer de twee elkaar opnieuw echt ontmoeten. Intussen studeert Lucy aan de universiteit en wordt volwassen. Met de hu…Lees verder
Daniel is verschillende malen gereïncarneerd en heeft tijdens al zijn levens één grote liefde gekend. Die liefde is Lucy (17), die zelf ook een grote en onverklaarbare aantrekkingskracht naar Daniel toe voelt. Hij verklaart dat hij Lucy al honderden jaren kent, onder de naam Sophia, en dat het hem steeds niet gelukt is om met zijn liefde te eindigen. Hij hoopt dat dit hem in dit leven wel gegund is. Er is echter een onverklaarbare kracht die de twee telkens uit elkaar drijft. Een interessante liefdesroman die de eerste is van een trilogie. Het verhaal begint wat traag, maar de auteur voert de spanning op dankzij de flashbacks naar de 'vorige levens' van Daniel en Lucy/Sophia. Daardoor worden deze personages redelijk uitgediept. Ondanks het feit dat reïncarnatie geen bewezen gegeven is, wordt het in dit verhaal op overtuigende en intrigerende wijze overgebracht. De auteur is ook bekend door de wereldwijd succesvolle reeks voor jongeren over '4 vriendinnen, 1 spijkerbroek'. Doet sterk d…Lees verder

Over Ann Brashares

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Ann Brashares (Alexandria (Virginia), 30 juli 1967) is een Amerikaanse schrijfster uit Brooklyn. Ze studeerde filosofie aan het Barnard College te New York. Tijdens haar studie was ze redacteur bij een kinderboeken-uitgeverij, maar na haar eerste boek werd ze fulltime schrijfster. In 2001 maakte ze haar debuut met het jeugdboek The Sisterhood of the Traveling Pants, dat in 2002 in het Nederlands vertaald is als 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek. Het boek is in meer dan 15 landen vertaald en Warner Bros kocht de filmrechten. In 2005 kwam the film The Sisterhood of the Traveling Pants uit en in 2008 het vervolg daarop, The Sisterhood of the Traveling Pants 2, dat gebaseerd is op het vierde boek uit de serie, Forever in Blue: The Fourth Summer of the Sisterhood.

Bibliografie

  • Linus Torvalds, Software Rebel (2001)
  • Steve Jobs Thinks Different (2001)
  • Sisterhood of the Traveling Pan…Lees verder op Wikipedia