Boek
Nederlands

Sammie in de winter

+1
Sammie in de winter
×
Sammie in de winter Sammie in de winter

Sammie in de winter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is weer winter! Poesje Sammie gaat samen met zijn speelgoedpaardje naar buiten, lekker spelen in de sneeuw. Ze sleee͏̈n, schaatsen, skie͏̈n en maken een sneeuwpop. Prentenboek met gestileerde illustraties in vrolijke, heldere kleuren en afgesneden pagina's. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Winter
Titel
Sammie in de winter / [tekst en ill.] Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis Uitgeverij, © 2017
[16] p., afwisselend met [12] halve p. : ill.
ISBN
9789044831450 (hardback)

Besprekingen

Sammie, de kat, ziet dat het sneeuwt en gaat naar buiten met zijn onafscheidelijke speelgoedpaardje. Ze gaan sleeën, schaatsen, skiën en tot slot een sneeuwpop maken. Als ze die hebben aangekleed met muts en sjaal, krijgen ze het koud en gaan ze naar binnen om morgen verder te genieten. De illustraties in heldere kleuren zijn duidelijk, herkenbaar en ondersteunen de tekst erg goed. Op elke twee bladzijden zit een afgesneden tussenpagina (ongeveer tweederde pagina). Samen vormen ze een afgerond onderwerp. Op de tekeningen zijn steeds allerlei kleine vogels te ontdekken, zoals het roodborstje. Deze stevige gebonden uitgave is vierkant met afgeronde hoeken. Peuters en kleuters kunnen zich goed herkennen in dit verhaal. De tekst is eenvoudig en meestal niet meer dan vier regels. Eerder verschenen al 'Sammie in de lente'* en 'Sammie in de herfst'**. Een vrolijk kijk- en voorleesboek om alle facetten van de winter te belichten. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties