Boek
Nederlands

Kukeleku!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kukeleku! De haan is als eerste wakker. Wie wordt er nog meer wakker op de boerderij? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Boerderijen, Dieren, Opstaan
Titel
Kukeleku!
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[18] : ill.
ISBN
9789044836509 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over boerderijdieren die om de beurt worden geïntroduceerd. Een voor een worden alle dieren wakker, als eerste de haan, gevolgd door hond, schaap, koe, paard, varken, geit. Maar wie gaat de poes wakker maken? De dieren zijn voornamelijk en profiel weergegeven in contourloze, frisse kleurvlakken met zicht op beide ogen; met de 'lezer' is er oogcontact. De geheel gekleurde prenten beslaan dubbele pagina's; er is gewerkt met een duidelijke afbakening van lucht-aarde, met afsnijdingen, overlappingen, coulissenperspectief en sfeerverhogende elementen zoals bloemen, groente en kleinere dieren. De tekst bestaat uit enkele regels die zich goed laten voorlezen. De verteltrant is gemoedelijk met aansprekende herhalingen zoals: 'Goeiemorgen, ...','Kijk, ...' en 'Wie wordt er ook wakker?' Stimulerend is het (niet dóórlopende) stukje poot, oor of staart dat reeds te zien is van het (te raden) dier op de volgende pagina. Ook is er …Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties