Boek
Nederlands

Kijk hoe ik groei

+1
Kijk hoe ik groei
×
Kijk hoe ik groei Kijk hoe ik groei

Kijk hoe ik groei

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ga mee op ontdekking met de kleine rups. Hij ziet allemaal dieren die veranderen. Het lieveheersbeestje was eerst een larfje. En goudvis zag er eerst ook heel anders uit. Waar verandert de kleine rups zelf in? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kijk hoe ik groei
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044844306 (hardback)

Besprekingen

De kleine rups komt uit zijn eitje, en komt diertjes tegen die ook allemaal veranderen. Het lieveheersbeestje is eerst een larfje en dan een pop. Ook goudvis ziet er eerst anders uit, net als kikkervisje. Als rups een tijdje heeft geslapen onder de grond, komt hij tevoorschijn met vleugels: hij is een vlinder geworden. Achterin het boek staan de veranderingen van de dieren in een schema. De illustraties hebben vrolijke, helle kleuren in grote kleurvlakken zonder lijnen of schaduw. Het vierkante boek met afgeronde hoeken heeft stevige, glanzende pagina’s en halve tussenpagina’s waarop de illustraties doorlopen. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties