Boek
Nederlands

Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie

+1
Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie
×
Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie

Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kat Sammie en beertje Suzie bedenken wat ze later willen worden. Suzie denkt aan stoere beroepen als bouwvakker of brandweervrouw, en Sammie aan kapper of astronaut. Ze nemen een kijkje op de bouwplaats, bij de bakker, de dokter en bij andere beroepen. Groot dunkartonnen aanwijsboek met kleurenillustraties en veel vragen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Beroepen
Titel
Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[16] p. : ill.
ISBN
9789044843309 (hardback)

Besprekingen

Dunkartonnen aanwijswoordenboek van royaal formaat (34 cm) rond het thema beroepen (aansluitend op het thema Kinderboekenweek 2021). Kat Sammie en beertje Suzie stellen zich voor wat ze later willen worden. Daarbij denkt vooral Suzie aan stoere beroepen als brandweervrouw en bouwvakker. Sammie denkt bijvoorbeeld aan kapper of astronaut. Aan alle acht beroepen is een dubbele pagina besteed met relevante afbeeldingen verdeeld over de spread, benoemd met lidwoord. Er valt heel wat te zien, te zoeken, aan te wijzen en te benoemen: genoeg stof om er samen over te vertellen. Om dat te stimuleren worden er vragen gesteld. De vlakke illustraties zijn uitgevoerd in sprekende kleuren. Om steeds opnieuw lekker lang samen mee bezig te zijn en telkens weer nieuwe dingen te ontdekken. Uitgevoerd in dunkarton met twee afgeronde hoekjes. Anita Bijsterbosch maakte al vele, toegankelijke en beproefde uitgaven voor de jonge kinderen. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia