Boek
Nederlands

Herfstpret

+1
Herfstpret
×
Herfstpret Herfstpret
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De vrienden Vos, Muis, Wasbeer en Uil spelen buiten in de herfst. Ze zien een appelboom vol appels en willen er een paar plukken. Maar de appels hangen te hoog, dus hebben ze hulp nodig van de lezer! Interactief prentenboek met eenvoudige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Herfst
Titel
Herfstpret / [tekst en illustraties] Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044849325 (hardback)

Besprekingen

In ‘Herfstpret’ spelen Vos, Muis en Uil buiten op een mooie herfstdag. De zon schijnt en de appelboom zit vol appels. De vrienden willen de appels plukken, maar ze hangen wat hoog. Het is aan de lezertjes om te helpen! Bijna vierkant interactief prentenboek rondom een inleefbaar gegeven: samen appels plukken. Met kleurrijke, cartoonachtige illustraties. Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 1961) is schrijver, illustrator en kinderboekenschrijfster. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Eerder verscheen in dezelfde opzet 'Lentepret'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia