Boek
Nederlands

Middernachttrein

Angie Sage (auteur), Merel Leene (vertaler), Justin Hernandez (illustrator)
+1
Middernachttrein
×
Middernachttrein Middernachttrein
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De Schemergeesten zitten nog altijd achter de tovenaarskinderen aan. Samen met haar vrienden en haar vader gaat Alex op zoek naar een magische talisman die hen kan helpen de wezens te verslaan. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
Fantasieverhalen
Titel
Middernachttrein
Auteur
Angie Sage
Vertaler
Merel Leene
Illustrator
Justin Hernandez
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Midnight train
Uitgever
Amsterdam: Condor, © 2022
344 p. : ill.
ISBN
9789464530254 (hardback)

Besprekingen

Het tweede deel van ’Tovenaarskind*’, een spannende fantasy-serie over goed en kwaad. Alex weet nu dat ze magische krachten heeft én dat ze de dochter is van de beroemde hoftovenaar Hagos Ravenster. Bovendien wil ze koste wat kost de schemergeesten verslaan, want die zitten nog altijd achter de tovenaarskinderen aan. Om dat voor elkaar te krijgen gaat ze met haar vrienden en haar (ietwat vreemde) vader op zoek naar de magische talisman Tau. Op deze reis ontdekt ze dat de wereld nog veel meer verrassingen voor haar in petto heeft.’Schemergeesten’ is in een vlotte, spannende stijl geschreven en bevat enkele zwart-witillustraties. Angie Sage (1952) is een Britse auteur. Eerder schreef ze onder meer de serie 'Septimus Heap'. Voor fantasy-liefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

Over Angie Sage

Angie Sage (geboren op 19 juni 1952) is een Engelse auteur die vooral bekend is van haar Septimus Heap-reeks.

Biografie

Sage groeide op in Engeland, achtereenvolgens in de vallei van de Theems, Londen en Kent. Haar vader, die uitgever was, bracht steeds blanco notitieboekjes mee naar huis, die zij dan volschreef en -tekende met verhalen en illustraties. Angie Sage studeerde in het begin medicijnen, maar veranderde van richting en ging naar de Kunstacademie van Leicester. Daar studeerde Grafisch Ontwerp en Illustraties. Nadat ze het college had afgewerkt, begon ze boeken te illustreren. Later begon ze meer kinder- en jeugdboeken te schrijven.

Bibliografie

Septimus Heap

  1. Septimus Heap 1: Magiek (NL/BE 2005, totaal herziene uitgave 2009)
  2. Septimus Heap 2: Vlught (NL/BE 2009)
  3. Septimus Heap 3: Elixer (NL/BE 2009)
  4. Sep…Lees verder op Wikipedia